مشکی, فاطمه, نقوی, نفیسه سادات, فولادگر, مسعود. (1398). مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان توسط سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس. فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, (), -.
فاطمه مشکی; نفیسه سادات نقوی; مسعود فولادگر. "مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان توسط سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس". فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, , , 1398, -.
مشکی, فاطمه, نقوی, نفیسه سادات, فولادگر, مسعود. (1398). 'مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان توسط سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس', فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, (), pp. -.
مشکی, فاطمه, نقوی, نفیسه سادات, فولادگر, مسعود. مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان توسط سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس. فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, 1398; (): -.
مقایسه و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان توسط سویه های بومی و غیر بومی قارچ آسپرژیلوس
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3دانشیار، گروه علوم پایه، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
تاریخ دریافت: 26 دی 1397،
تاریخ بازنگری: 15 فروردین 1398،
تاریخ پذیرش: 03 اردیبهشت 1398
چکیده
سابقه و هدف: آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد باعث کاهش خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی عروقی و سکته و جلوگیری از پیشرفت سرطان می شوند. هدف از این پژوهش تولید و بهینه سازی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان با استفاده از سویه های آسپرژیلوس بوده است. مواد و روش ها: قارچ ها از خاک مناطق مختلف استان اصفهان و مرکز کلکسیون میکروارگانیسم های صنعتی ایران تهیه شدند و جهت تولید ترکیبات آنتی اکسیدان در محیط کشت زاپک (Czapek) تلقیح شدند. غربال گری و مقایسه خواص آنتی اکسیدانی سویه های منتخب با استفاده از چهار آزمون احیای رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH)، احیای رادیکال آهن، میزان فنل تام و سنجش ترکیبات فلاونوئیدی انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی از نظر pH، دما، نوع منبع کربن و نیتروژن، با آزمون های تک فاکتوری و فاکتوریل جزئی (تاگوچی) بهینه سازی شد. یافته ها: بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از خاک اطراف ذوب آهن و بیشترین میزان فلاونوئید توسط قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس جداسازی شده از خاک گلخانه مشاهده شد. میزان احیای رادیکال DPPH توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر در بهترین شرایط (6pH ، دمای 25 درجه سلیسیوس، منبع کربن ساکارز و منبع نیتروژن نیترات پتاسیم برابر با 19/89 درصد بود. بهینه سازی با آزمایش های طراحی شده تاگوچی موجب افزایش 10 تا 15 درصدی تولید ترکیبات آنتی اکسیدان شد. نتیجه گیری: جدایه های قارچی بومی قدرت بالایی برای تولید ترکیبات با خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند و قابل ارائه به صنایع مرتبط می باشند.