• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 12 (1398)
دوره دوره 11 (1397)
دوره دوره 10 (1396)
شماره شماره 4 (پیاپی 33)
شماره شماره 3 (پیاپی 32)
شماره شماره 2 (پیاپی 31)
شماره شماره 1 (پیاپی 30)
دوره دوره 9 (1395)
دوره دوره 8 (1394)
دوره دوره 7 (1393)
دوره دوره 6 (1392)
دوره دوره 5 (1391)
دوره دوره 4 (1390)
دوره دوره 3 (1389)
دوره دوره 2 (1388)
دوره دوره 1 (1387)
افریشم, سعیده, بدویی دلفارد, ارسطو, نمکی شوشتری, عبدالحمید, کرمی, زهرا. (1396). تولید و ارزیابی مشخصات آنزیم آلفا آمیلاز گرمادوست و نمک دوست جدا شده از باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23. فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, 10(شماره 2 (پیاپی 31)), 176-191.
سعیده افریشم; ارسطو بدویی دلفارد; عبدالحمید نمکی شوشتری; زهرا کرمی. "تولید و ارزیابی مشخصات آنزیم آلفا آمیلاز گرمادوست و نمک دوست جدا شده از باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23". فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, 10, شماره 2 (پیاپی 31), 1396, 176-191.
افریشم, سعیده, بدویی دلفارد, ارسطو, نمکی شوشتری, عبدالحمید, کرمی, زهرا. (1396). 'تولید و ارزیابی مشخصات آنزیم آلفا آمیلاز گرمادوست و نمک دوست جدا شده از باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23', فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, 10(شماره 2 (پیاپی 31)), pp. 176-191.
افریشم, سعیده, بدویی دلفارد, ارسطو, نمکی شوشتری, عبدالحمید, کرمی, زهرا. تولید و ارزیابی مشخصات آنزیم آلفا آمیلاز گرمادوست و نمک دوست جدا شده از باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23. فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها, 1396; 10(شماره 2 (پیاپی 31)): 176-191.

تولید و ارزیابی مشخصات آنزیم آلفا آمیلاز گرمادوست و نمک دوست جدا شده از باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23

مقاله 8، دوره 10، شماره 2 (پیاپی 31)، تابستان 1396، صفحه 176-191  XML اصل مقاله (1.03 MB)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
سعیده افریشم1؛ ارسطو بدویی دلفارد email 2؛ عبدالحمید نمکی شوشتری2؛ زهرا کرمی3
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
2دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
3استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
تاریخ دریافت: 21 بهمن 1395،  تاریخ بازنگری: 28 اسفند 1395،  تاریخ پذیرش: 28 فروردین 1396 
چکیده
سابقه و هدف: آلفا آمیلازهای گرمادوست کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند. از این میان می توان به فرآوری نشاسته و تولید شوینده ها اشاره نمود. این مطالعه با هدف جداسازی باکتری های مولد آلفا آمیلاز گرمادوست و نیز تعیین خصوصیت آن ها انجام شد.

مواد و روش ها: پس از نمونه برداری از چشمه آبگرم گروه واقع در استان کرمان، به منظور جداسازی باکتری های مولد آلفا آمیلاز از محیط نشاسته آگار استفاده گردید. سویه مورد نظر به کمک توالی یابی ژن 16S rDNA شناسایی گردید. خصوصیت آلفا آمیلاز گرمادوست در حضور عوامل مختلفی مانند pH، دما، یون های فلزی و حلال های آلی تعیین شد. همچنین پارامترهای کینتیکی آنزیم در حضور غلظت های مختلف نشاسته تعیین گردید.

یافته ها: در این مطالعه سویه برتر مولد آلفا آمیلاز گرمادوست خارج سلولی به عنوان باکتری آنوکسی باسیلوس جونیسیس AT23 معرفی گردید. آنزیم آلفا آمیلاز سویه AT23  دارای فعالیت بهینه در pH های 5 و 6 بود. یک افزایش هفت برابری در فعالیت آنزیمی آلفا آمیلاز در حضور کلرید سدیم (غلظت 3 مولار) مشاهده شد. یون های منگنز و روی فعالیت آنزیمی را به ترتیب حدود 95 و 31 درصد افزایش دادند. پارامترهای کینتیکی، Km و Vmax به ترتیب 1.657 (میلی گرم بر میلی لیتر) و 0.0059 (میلی گرم بر میلی لیتر بر دقیقه) تعیین گردید. همچنین فعالیت آنزیمی در غلظت 10 درصد از حلال های آلی ان-بوتانول و سیکلو هگزانول حدود دو برابر افزایش یافت.

نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهد که آلفا آمیلاز سویه AT3 یک آنزیم نمک دوست و مقاوم در برابر است. بنابراین می تواند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. 
کلیدواژه‌ها
آنوکسی باسیلوس جونیسیس؛ آلفا آمیلاز؛ گرمادوست؛ نمک دوست؛ چشمه آبگرم
موضوعات
زیست فناوری میکروبی
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 337
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 332
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

 

Journal Management System. Designed by sinaweb.